واژه‌نامه‌ و اصطلاحات‌ محلي‌ روستائي (گرگر) 4
هادیشهر
کلیاتی در باره محال گرگر ، تاریخ و سرنوشتاین منطقه ، بزرگان ادیبان شاعران و کلاً در باره گذشته و حال و ...مطالب خواندنی گوناگون و متنوع...
نگارش در تاريخ دو شنبه 23 آبان 1390برچسب:, توسط آراز

واژه‌ نامه‌اصطلاحات‌ مواد غذايي‌

آيران‌ : دوغ‌ حاصل‌ از ماست‌ را كه‌ با آب‌ مخلوط كرده‌ و مي‌نوشند.

قاتوق‌ : يؤقورت ‌ و ماست‌ را در اصطلاح‌ محلي‌ گويند.

قوروت‌ : كشك‌ كه‌ از ماست‌ گاوميش‌ پس‌ از گرفتن‌ سرشير درست‌ مي‌كنند.

قِيماق‌ : سرشير گرفته‌ شده‌ از ماست‌ و شير گاوميش‌ پس‌ از پخته‌ شدن‌.

قُوورما : سرخ‌ كردن‌ گوشت‌ در روغن‌ و چربي‌خودش (جانیاغی ) و ذخيره‌ آن براي‌ زمستان‌.

خاما(خامه)‌ : چربي‌ بسيار مطبوعي‌ از شير قبل‌ از پخته‌ شدن‌.

شوربا :  آبگوشتي‌ كه‌ از قؤوورما ‌ تهيه‌ مي‌شود.

بزباش‌ : آبگوشتي‌ كه‌  در زمان تهیه قؤوورما ‌ تهيه‌ مي‌كنند.

قوروت‌ آشي‌ : آش‌ كشك‌

بال‌ :  عسل‌

سوت‌ آشي‌ : آش‌ شير برنج‌

اوماج‌ آشي‌ : آشي‌ كه‌ از آرد و خمير گندم‌ و روغن‌ تهيه‌ مي‌شود.

جيزليق‌ : براي‌ تهيه‌ روغن‌ حيواني‌ از دمبه‌ گوسفند آن‌ را جوشانيده‌ و سرخ‌ مي‌كنند .  پيه‌ و چربي‌ رابرداشته‌ و باقيمانده‌ آن‌ بسيار خوشمزه‌ و لذيذ مي‌شودکه به آن جیزلیق میگویند

دوغورماج‌ : نان‌ خرد قاطي‌ شده‌ با ماست‌ يا آبدوغ‌ كه‌ در مزرعه‌ به‌ هنگام‌ كار در فصل‌ تابستان‌ مصرف‌مي‌شود.

ديشليق‌ (ديشليك)‌ : گندم‌ و نخود خرد شده‌ در شير و آش‌ كه‌ هنگام‌ دندان‌ در آوردن‌ بچه‌ شيرخوارمي‌پزند هديك‌ نيز مي‌گويند.

بولاما : شير پر از چربي‌ پس‌ از بدنيا آمدن‌ بره‌ كه‌ از گوسفند مي‌دوشند.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: